Ohje:

Pohjan tein normaalilla kääretorttu ohjeella. (kaksi munaa, saman verran sokeria....) paistoin taikinan vain suoraan voidellussa ja jauhotetussa irtopohjavuoassa.

Pohjan kostutin maidolla.

 

Täyte 1:

1 pss Dr oetkerin mansikkamousse jauhetta

2dl vispikermaa

Tuoreita mansikoita palasina

Tomusokeria maun mukaan.

3 kpl liivatelehtiä 

tilkka vettä

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä .Kaada mansikkamousse-jauhe vispikerman joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita mansikan palat täytteen joukkoon ja mausta halutessasi tomusokerilla. Sulata  vedestä puristetut liivatteet tilkassa vettä ja kaada liivate ohuena norona täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle, ja nosta jääkaappiin odottamaan toista täytettä.

Täyte 2 :

2 dl vispikermaa

1 prk tuorejuustoa

 1 rkl sitruunamehua

4prk pientä pilttipurkillista hedelmäsosetta

1dl tomusokeria

5 liivatelehteä

Tilkka vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu sekä pilttipurkit. Mausta tomusokerilla. Sulata vedestä puristetut liivatteet tilkassa vettä ja kaada liivate ohuena norona täytteen joukkoon, kokoajan sekoittaen.  Kaada täyte päälimmäiseksi ja nosta jääkaappiin hyytymään.


Anna kakku hyytyy muutaman tunnin, tai yön yli. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.