Tämä ohje on alkuperältään valion. Itse en tykkää käyttää niin paljon sipulia kuin ohjeessa, ja joskus on päälle ripoteltu myös sinihomejuustoa, joka sopii tähän myös täydellisesti :). Yhdestä piirakasta tulee 8 annosta, tein näitä piirakoita 2 kappaletta toisen tein sämpyläjauhoilla, toiseen käytin vehnäjauhoja. 

3dl sämpyläjauhoja (myös vehnäjauho käy)

1tl leivinjauhetta

1tl suolaa

3/4dl juoksevaa margariinia

3/4dl maitoa

Yhdistä kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon maito ja oivariini, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele piirasvuoan pohjalle (halk.25cm, itse tein piirakan foliovuokaan) ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

muutama sipuli (oman maun mukaan) itse käytin 3kpl pientä sipulia aina yhteen piirakkaan.

1rkl juoksevaa margariinia

n.100g kylmäsavustettua poroa (laitoin 150g http://www.lapinliha.fi/tuotteet/muut_porojalosteet/kotasavu__poron_kylmasavurouhe)

½dl vehnäjauhoja

1prk (200g) kermaviiliä

2 kananmunaa

½tl suolaa

Hienonna sipulit ja kuullota niitä paistinpannussa rasvassa kunnes ne pehmenevät, älä kuitenkaan ruskista. Hienonna poro pieneksi muruksi (tai käytä valmista murua) ja lisää ne sipulin joukkoon. Ripottele sipuleiden ja poron päälle vehnäjauho ja sekoittele samalla. Nosta pannu levyltä ja anna jäähtyä hetken. Lisää sipuliporotäyte pohjan päälle.
Sekoita kermaviili, kananmuna ja suola sekaisin ja kaada päälimmäiseksi täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes piirakka on valmis.