Valmistusaika: yli 60 min
Annoksia: 10
200 g | suklaamurukeksejä |
0,5 dl | sulatettua voita |
täyte: | |
200 g | valkosuklaata |
1 dl | vahvaa kahvia |
6 kpl | liivatelehtiä |
0,5 dl | kerma- tai kahvilikööriä |
tai 2 tl | vaniljasokeria |
4 dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
tai |
kermaa
|
koristeeksi: | |
kahvipapumakeisia | |
ananaskirsikoita |
- Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Pyöräytä keksit tehosekoittajassa muruiksi. Lisää sulatettu rasva ja painele seos kakkuvuoan pohjalle.
- Pane liivatelehdet kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kahviin.
- Sekoita liivateseos sulaan valkosuklaaseen. Anna jäähtyä hetken aikaa.
- Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Sekoita suklaa ja likööri kermaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä hyvin peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta ja korista esimerkiksi kahvipapumakeisilla ja ananaskirsikoilla tai marjoilla.
Ainoita muutoksia mitä tein ohjeeseen oli:
1. Kaupasta ei löytynyt valkoista suklaata laitoin tilalta Pandan maitosuklaata, joten päällisestä tuli vähän tummempi.
2. Liivatteita laitoin 1 kpl enemmän kuin mitä ohjeessa sanottiin, sillä jotenkin en luota nuihin ohjeiden liivatemääriin...
3. Pilkoin täytteen sekaan vähän suklaisia sattumia :)
EDIT.
Tein syntymäpäiväkseni tämännäköisen versioin tästä samasta kakusta.
Kommentit